Profiteren van subsidies

Profiteren van subsidies

Investeren in een duurzaam en gezond bedrijfspand biedt ook mogelijkheden tot subsidie. Als gebouweigenaar kunt u met een BREEAM-NL-certificaat substantieel fiscaal voordeel behalen over de investering. Dit hangt af van het BREEAM-NL-niveau waarop het gebouw wordt gecertificeerd en het jaar van de aanvraag.

In verband met de Europese energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020 investeert de Rijksoverheid mee in schone en duurzame energie. Daarvoor zijn verschillende subsidieregelingen in het leven geroepen.

Met een BREEAM-NL-certificaat dan kunt u hiervan profiteren.

  • De Milieu-Investeringsaftrek (MIA) maakt 27,5 procent van het investeringsbedrag fiscaal aftrekbaar.
  • Bepaalde energiebesparende componenten van BREEAM-NL-gecertificeerde gebouwen komen in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrekregeling (EIA). Deze geldt wanneer je kunt aantonen dat het onderdeel voldoet aan de criteria op de energielijst. Denk hierbij aan warmtepompen of koelinstallaties of andere duurzame investeringen.
Installatie

Meijer Verduurzaamt kan u haarfijn over relevante subsidies vertellen. In de rol van BREEAM-NL-expert haalt Meijer Verduurzaamt alles uit de kast om uw voordeel zo groot mogelijk te maken.

Lokaal en regionaal

Let op: Soms bestaan er ook regelingen van de Provincie of de gemeente. Deze verschillen per overheid. Gelukkig hoeft u dit niet zelf uit te zoeken. Meijer Verduurzaamt is hierin thuis.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar úw mogelijkheden? Vul dan het contactformulier onder aan de pagina in.