Project PartsPoint Groep

PartsPoint Groep

Opleverdatum: 2019 / Rol: Adviseur / Score: 4

Bij Partspoint in Ede was in 2017 een nieuwbouwproject gestart. De aanbesteding liep al. Een installatieadviseur had het bestek geschreven. Autobinck Groep vroeg een second opinion op het bestek.

K & EA 44 kreeg deze opdracht en leverde aanbevelingen ter verbetering. Samen met de installatieadviseur is K & EA 44 bij de nieuwbouw betrokken gebleven. K & EA 44 verzorgde het ontwerp en schreef het programma van eisen voor de renovatie van de klimaatinstallatie in het bestaande pand.

De bouw heeft onder BREEAM-NL nieuwbouw en renovatie plaatsgehad. Het bouwmanagement vroeg ook om de commissioning van de installaties te doen, nodig voor BREEAM-NL. Het project laat zien hoe je expertise op verschillende vlakken samen kunt gebruiken.

Het project is in 2019 opgeleverd met het BREEAM-NL certificaat Excellent.

Wat houdt de score in?

Er is een score gemeten van 4 sterren, maar wat houden deze sterren nou precies in?

Bij het keuren van een locatie worden er een aantal dingen gecontroleerd. Na de keuring wordt er een rapport opgesteld, bij dit rapport wordt ook een percentage van het aantal punten dat op de juiste manier aanwezig zijn of zijn aangebracht. Hoe hoger het percentage, hoe beter de locatie voor elkaar is.

Afbeeldingen